NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Partnerségi egyeztetésen a migráns hátterű tanulók nevelését és oktatását segítő pályázatok2012. január 18.

Az Új Széchenyi Terv keretében társadalmi egyeztetésre kerültek a "Migráns hátterű tanulók nevelésének és oktatásának segítése II. szakasz" című pályázatok.

A pályázat alapvető célja a köznevelés, közoktatás rendszerében részt vevő tanulók nevelésének, oktatásának, a magyar társadalomba és a munka világába történő beilleszkedésének, önálló életvitelük kialakításának támogatása. A támogatás a diákok oktatásával kapcsolatos programok kidolgozása mellett kiterjed a velük foglalkozó pedagógusok továbbképzésére is. A pályázatban szereplő programok fő területe a magyar nyelvi képzés és a magyar kultúra, társadalmi környezet, történelem megismertetése a migráns hátterű tanulókkal, a migráns hátterű tanulók felzárkóztatása, valamint az interkulturális oktatás-nevelés megvalósítása.

A konstrukció keretösszege a konvergencia régiókban 490 millió forint, míg a Közép-magyarországi régióban 200 millió forint.

A pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. január 24-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.