NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Ismét uniós pályázat innovatív munkaerő-piaci programokra2012. január 27.

Az Új Széchenyi Terv keretében társadalmi egyeztetésre került az "Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok" című pályázat.

2012-ben ismét elérhető lesz az EQUAL-program hagyományainak folytatásaként az innovatív munkaerő-piaci kezdeményezések és újszerű kísérleti foglalkoztatási projektek kidolgozására, adaptálására és megvalósításának támogatására szolgáló konstrukció. Az idén összesen 4,7 milliárd forintos keretösszegű pályázat kizárólag a konvergencia régiókban megvalósuló fejlesztésekre vehető igénybe.

A konstrukció keretében többek között képzésekre, munkaerő-piaci szolgáltatásokra és tanácsadásra, mentorálásra, módszertani fejlesztésekre, a foglalkoztatás és az önfoglalkoztatás elősegítésre igényelhető európai uniós támogatás.

Főpályázóként foglalkoztatási célú non-profit szervezetek és költségvetési szervek, intézmények, Konzorciumi partnerként mind a négy témakörben non-profit szervezetek, vállalkozások és költségvetési szervek is bevonhatóak a megvalósításba.

A pályázat keretében elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege 60 millió és 200 millió forint között lehet. A támogatás mértéke elérheti a projekt összes elszámolható költségének a 100 százalékát.

A pályázatokat 2012. március 12-től, 2012. április 2-ig lehet benyújtani.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. február 5-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.