NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Milliárdos fejlesztés Székesfehérvárott az Új Széchenyi Terv támogatásával2012. február 13.

Az IBM (International Business Machines) már 1936 óta jelen van Magyarországon és 1997 óta működtet olyan szolgáltató központot Székesfehérváron, amilyen mindössze kilenc létezik világszerte. Január végén lezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának kétmilliárd forintból megvalósult fejlesztése Székesfehérváron. A programot az Új Széchenyi Terv 509 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós forrással támogatta. A projekt átadásán a város alpolgármestere, Égi Tamás kiemelte, hogy a beruházásnak köszönhetően 250 új állás jött létre.

A közép-európai IBM Delivery Center vezetője, Takács Zoltán kiemelte, hogy az Új Széchenyi Terv céljaival összhangban a két héttel ezelőtt lezárt projekt egyik fő célja a munkahelyteremtés volt. "Ez a projektünk a második lépcsője volt annak a 2007-ben megkezdett bővítésnek, amelynek köszönhetően már korábban is új munkatársakat vehettünk fel cégünkhöz. A jövőben is ezen az úton kívánunk tovább haladni és.egyéb fejlesztéseket is szeretnénk a későbbiekben megvalósítani."

Az IBM Delivery Centernél a huszonnégyórás felügyeletet magasan képzett informatikusok látják el. Magyarországról európai és észak-amerikai ügyfeleiknek nyújtanak operációsrendszer-támogatást, adattárolás-kezelést, valamint rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat is végeznek.

"Az informatikában már megszűntek a határok, ezért a Nyugat-Európából átvett feladatokat magyar szakemberek is el tudják végezni." A központ vezetője hozzáteszi, hogy a folyamatos képzéseknek köszönhetően a kollégáik mindig naprakészek a legfrissebb programok, szoftverek használatában. "A cloud computing - más néven az adat felhők - az informatika teljesen új irányát jelentik. Ennek kapcsán a mi feladatunk, hogy az ehhez szükséges technikai hátteret biztosítsuk ügyfeleinknek."

Az új irodák és munkaállomások felépítését követően, már tavaly decemberben betelt az összes meghirdetett pozíció. Az új munkatársak felvételekor követelmény volt az angol mellett még legalább egy európai nyelv ismerete.

"Az országnak és cégünknek is előnyös, ha kamatoztatjuk az itthoni szaktudást. Képzéseinkkel biztosítjuk, hogy elegendő IBM termékspecialista legyen Magyarországon - ez vállalati politikánk fontos pillére." - mondja Takács Zoltán. A most megvalósult bővítés az ügyféltámogatás hatékonyságát szolgálja. A fejlesztés eredményeként a magasabb szintű, komplex feladatok kezelését is könnyebben meg tudja oldani a cég.

Forrás: Heti Válasz