NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a tranzitfoglalkoztatási program az építőiparban 2012. február 16.

Az Új Széchenyi Terv keretében társadalmi egyeztetésre került a "Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban" című pályázat.

A konstrukció általános célja hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése tranzitfoglalkoztatási programok segítségével. Cél, hogy a munkanélküliség állapotából a tartós foglalkoztatás állapotába juttassa a szakképzetlen, illetve elavult, nem piacképes szakképzettséggel rendelkező hátrányos helyzetű munkanélkülieket a foglalkoztatással összekapcsolt szakképzés révén.

A célcsoporttagok  gyakorlati képzése, foglalkoztatása során lehetőség van arra, hogy a megvalósítási helyszíneken a közösség vagy annak egyes tagjai által használt  tartós bérlet: 5 év, tulajdonos hozzájáruló nyilatkozata kötelezően benyújtandó a tsz kötéshez  (pl.: szociális bérlakások) és a program megvalósításában résztvevő önkormányzat vagy non-profit szervezet tulajdonában vagy hosszú távú bérleményében álló leromlott állagú ingatlanjait alacsony költséggel, de megfelelő szakértelemmel felújítsák, energia-hatékony szigeteléssel, fűtőeszközzel ellássák.  

A kiírás keretében többek között képzésekre, munkaerő-piaci szolgáltatásokra és tanácsadásra, mentorálásra, módszertani fejlesztésekre, a foglalkoztatás és az önfoglalkoztatás elősegítésre igényelhető európai uniós támogatás. A támogatható tevékenységek körét részletesen a pályázati útmutató tartalmazza.

A pályázat meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg 3 000 000 000 forint.

Az igényelhető támogatás összege: legalább 60.000.000 Ft, de legfeljebb 150.000 000 Ft lehet.  A támogatás mértéke  a projekt elszámolható összes költségének legfeljebb 100%-a.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. február 23-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.