NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a regionális és ágazati felsőoktatási együttműködést, a vidéki felsőoktatási integráció elősegítését támogató pályázat2012. február 29.

Az Új Széchenyi Terv keretében partnerségi egyeztetésre került a " Regionális és ágazati felsőoktatási együttműködés támogatása, vidéki felsőoktatási integráció elősegítése " című pályázat.

A konstrukció általános célja a felsőoktatási intézményekben a 21. század követelményeinek megfelelő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások kifejlesztése és működtetése, valamint olyan felsőoktatási együttműködések támogatása, amelyekkel versenyképes, modern, szolgáltató intézményekké válnak az együttműködésben részt vevők. Kiemelt cél olyan konkrét szolgáltató intézménycsoportok létrehozatala, amelyek a regionális, ágazati kapacitásfejlesztésekhez igazodva a regionális-térségi munkaerő-piaci igényeket elégítik ki egységes szolgáltatási portfolió kialakításával. A konstrukció további célja, hogy az ÚSZT kiemelt iparágakhoz magas hozzáadott értékű képzési szolgáltatási együttműködéseket alakítson ki. A kiírás segítséget jelent a 2011. CCIV. Törvény 115. §. alapján kidolgozandó Intézményfejlesztési Tervekben rögzített célok végrehajtásában. A támogatható tevékenységek körét részletesen a pályázati útmutató tartalmazza.

A pályázat meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg 10 441 538 520 forint.

Az igényelhető támogatás összege legalább 400.000.000 Ft, de legfeljebb 4.500.000 000 Ft lehet. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének legfeljebb 100%-a.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. március 6-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumon.