NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a roma emberek képzésbe ágyaztott foglalkoztatása érdekében kiírandó pályázatok2012. március 8.

Az Új Széchenyi Terv keretében partnerségi egyeztetése kerültek a „Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben” című pályázatok.

A kiírás célja a társadalmi előítélettel és munkaerő-piaci diszkriminációval küzdő munkanélküli roma emberek, elsősorban roma nők társadalmi befogadásának és foglakoztatásának javítása, a szociális és gyermekjóléti ellátórendszer intézményeiben történő foglalkoztatásuk támogatásával. A pályázati felhívás szorosan kapcsolódik a "Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben" című kiemelt projekthez, melynek keretében a bevont személyeknek a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben betölthető munkakörök ellátására való felkészítése és képzése történik meg. Jelen konstrukció elsősorban a kiemelt projekt keretében a képzést sikeresen elvégzők foglalkoztatásának - ezen intézményekben történő – támogatására irányul. 

A pályázat meghirdetésekor az elszámolható közkiadásokra rendelkezésre álló keretösszeg a Közép-magyarországi régióban 142 000 000 forint, a konvergencia régiókban 1 258 000 000 forint.  

A pályázatok benyújtására 2012. november 2-át követően a forrás kimerüléséig van lehetőség, azok elbírálása folyamatosan történik.  

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. március 18-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.