NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Pályázat a kulturális szakemberek képzésére2012. március 23.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében című pályázat.

A konstrukció célja az Új Széchenyi Terv – a Tudomány – Innováció – Növekedés kitörési pontjához kapcsolódva a humánerőforrás fejlesztés révén a kulturális intézmények alkalmassá tétele az új tanulási formák alkalmazására a gyermek és ifjúsági korosztály, valamint a hátrányos helyzetű csoportok számára,  eredménye pedig ezen tanulási formák elterjesztése, az élethosszig tartó tanulást elősegítő szolgáltatások számának növekedése, a látogatottságnak, valamint a formális oktatás hatékonyságának növelése.

A pályázni jogosult kulturális intézmények szakemberei a kultúráért felelős miniszter által akkreditált, tanfolyam jellegű szakmai továbbképzésen, az Országos Képzési szereplő iskolarendszeren kívüli formában, kulturális területre vonatkozó szakképesítést adó képzésen, illetve felsőoktatási intézmény által folytatott, kulturális területre vonatkozó szakirányú továbbképzésen vehetnek majd részt.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg a Közép-magyarországi régió pályázói számára 435. 765.700 Ft, a konvergencia célkitűzés alá eső régiók pályázói számára 1.456.815.907 Ft.

A pályázatok benyújtására 2012. május 2-től 2012. május 31-ig van lehetőség.