NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A magyar oldalon lezárult a 9-es (biztonság) prioritási terület modernizációs kiírására második körben beérkezett végleges projektjavaslatok hazai értékelési szakasza2012. április 3.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Svájci-Magyar Együttműködési Program 9. prioritási területének modernizációs meghívásos pályázati felhívását 2011. augusztus 22-én hirdette meg, mely területen összesen 10 millió svájci frank támogatás nyújtható.

A prioritási terület jellegéből adódóan a Svájci Szövetségi Tanács és a Magyar Kormány között létrejött Svájci-Magyar Együttműködési Program végrehajtásáról szóló Keretmegállapodás kihirdetéséről szóló 348/2007. (XII.20.) Korm. rendelet 2. melléklet 2.1 pontja alapján a Kormány által prioritást élvező projekt(ek)ről projektbeazonosítás történt, jelen esetben a 1275/2011. (VIII. 10.) Korm. határozat értelmében a Belügyminisztérium és az Országos Bírósági Hivatal (korábban: Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala) volt jogosult pályázatot benyújtani e pályázati kiírásra. Az előzetes nevesítés szükséges, de nem elégséges előfeltétele a projekt támogatásának, így nem eredményezi a támogatási szerződés megkötésének kötelezettségét.

A pályázat célja a közösségi és a határbiztonság elősegítése, valamint a munkakörülmények javítása (infrastruktúra és logisztika) a biztonsággal kapcsolatos intézményekben.


A pályázat elbírálása kétfordulós eljárás keretében zajlik. Jelen – második – forduló keretében a beérkezett végleges projektjavaslatok hazai oldali értékelése 2012 márciusában lezajlott. Pillanatnyilag a pályázatok svájci oldali értékelése folyik. A végleges projektjavaslatokról várhatóan 2012 második negyedévében születik meg a végleges döntés.