NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

6 nyertes pályázat a Svájci-Magyar Együttműködési Program 4. prioritási területén2012. április 3.

A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretein belül lezárult a Környezeti kezdeményezések, biodiverzitás és természetvédelem témában kiírt pályázati felhívás 2. fordulójára benyújtott projektjavaslatok értékelése.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a Svájci-Magyar Együttműködési Program 4. prioritási területének pályázati felhívását 2010. május 5-én hirdette meg, majd az első fordulót lezáró döntést követően a 2. pályázati körét 2011. április 27-ével nyitotta meg az 1. fordulón továbbjutott pályázók részére.

A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében történik. Az első körben összesen 16 pályázat érkezett be a megadott határidőre, amelyből a magyar, illetve a svájci szakmai értékelés lezárta után 6 pályázat jutott tovább. A második fordulóba jutott pályázóknak 2011. szeptember 2-ig kellett az első körös projektötletüket részletesen kidolgozni és a Végleges Projektjavaslatukat az NFÜ-höz benyújtani.

A magyar oldali Értékelő Bizottság 2011. október 14-i ülésén egyhangúan jóváhagyta és finanszírozásra javasolta az összes tervezetet. A bizottsági ülést követően a program hazai Nemzeti Koordinációs Egysége, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a dokumentumokat hivatalosan megküldte értékelésre a svájci félnek. A svájci második körös értékelés részeként a pályázókkal személyes találkozókra, interjúkra került sor 2011. december 5 – 9 között. A részletes projektjavaslatok alapos vizsgálata után 2012. február közepén a svájci fél mind a hat projektet támogatásra érdemesnek találta.