NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elkezdődnek az Új Széchenyi Terv forrásaiból a közútfejlesztések2012. április 10.

Az Észak-magyarországi régióban megkezdődtek azon 4-5 számjegyű mellékutak felújításai, amelyek megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hagyta jóvá az Észak-magyarországi Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül. Az április 10-én megkezdett projekt keretében megújul a Verseg-Hatvan összekötő út mintegy 11 km-es szakasza közel 814,5 millió forint támogatásból.

A most induló projekt során a 2111 jelű Verseg-Hatvan összekötő út mintegy 11 km-es szakaszának felújítása során az útszakasz burkolat- és padkafelújítása, a buszmegállóhelyek átépítése, valamint az útpálya víztelenítése és vízelvezetése valósul meg.

A kivitelezésre az ilyenkor kötelező közbeszerzési eljárás lefolytatása után a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a C-H ROP 2009-2013 Konzorciummal kötött szerződést. A kivitelezés elsődleges célja az útburkolat és a padka felújítása, ezzel jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket teremtenek az utazóknak. Az útszakaszon a kivitelező megerősíti és felújítja a burkolatot, kijavítja a pályahibákat, hogy dinamikusabbá váljon a forgalomáramlás. A beruházás során átépítésre, felújításra kerülnek az érintett buszmegállóhelyek is, valamint sor kerül az árkok, átereszek tisztítására, padkák rendezésére.

A kivitelezés során közvetlenül érintettek az utak menti települések lakói, akik mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat, valamint közvetve érintettek az utakon áthaladó közlekedők. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban, a kistérségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt., Nemzeti Fejlesztési Ügynökség