NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a „Tanoda” típusú programok támogatása érdekében kiírt pályázatok2012. április 27.

Az Új Széchenyi Terv keretében partnerségi egyeztetésre kerültek „A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések támogatása – Tanoda típusú programok támogatása” című pályázatok.

A konstrukciók célja, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, köztük a roma gyermekek felzárkózási esélyeinek növelése és az oktatási esélykülönbségek és az iskolai lemorzsolódás csökkentése. Ennek érdekében szükséges az alternatív, nem formális, informális tanulási formák, megoldások elterjesztése és azok formális oktatáshoz kapcsolása. Ezen tanulási formák hozzájárulnak a halmozottan hátrányos helyzetű és roma tanulók továbbtanulási lehetőségeinek megerősítéséhez, növelik esélyeiket a versenyképes szakképesítés megszerzéséhez és felsőoktatási intézménybe való bekerüléshez, illetve a munkaerő-piaci és társadalmi beilleszkedéshez.

A rendelkezésre álló keretösszeg a konvergencia régiókban 3.414.000.000 forint, a Közép-magyarországi régióban 380.000.000 forint.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat május 6-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.