NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a hátrányos helyzetű tanulók lemorzsolódását csökkentő intézkedések érdekében kiírandó felhívások2012. május 2.

Az Új Széchenyi Terv keretében partnerségi egyeztetésre kerültek a TÁMOP-3.3.9.B-12/1-2 jelű, „A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések támogatása — Második esély típusú programok támogatása” című pályázatok.

A Második Esély típusú programok megvalósításával a középfokú oktatásból kimaradt, tanköteles koron túli fiatalok, köztük roma fiatalok középfokú tanulmányokba való visszavezetése, illetve a piacképes szakmát szerzett fiatalok arányának javítása a cél. A konstrukciók a helyi igényekhez illeszkedő programok megvalósításával és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésével új lehetőségeket biztosítanak a célcsoport oktatási rendszerbe való visszavezetésére, az életpálya építéshez fűződő ambíció megerősítésére.

A rendelkezésre álló keretösszeg a konvergencia régiókban 3 414 000 000 forint, a Közép-magyarországi régióban 380 000 000 forint.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat május 13-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.