NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosítás történt a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép- magyarországi régióban” című pályázati kiírás dokumentációjában2012. május 3.

Módosítottuk az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban” című (KMR_12 kódszámú) pályázati felhívás dokumentációját és kitöltő programját.

A módosításokat a most megjelenő GOP konstrukciókhoz való illeszkedés, valamint a korlátozott forráslehetőségek melletti, és a vártnál nagyobb pályázói érdeklődés minél szélesebb körű kielégítése tette szükségessé. Köszönhetően a beérkező pályázói észrevételeknek kisebb korrekciókat is elvégeztünk a pályázati felhívásban.
A módosítások a pályázati felhívás alábbi pontjait érintik:

•    A.4. Támogatás mértéke pont – Egyedi pályázók esetében maximum 70%-ra, míg konzorciumi pályázat esetében maximum 80%-ra változott az elnyerhető támogatás mértéke az összes elszámolható költség arányában a projekt egészére vetítve
•    A.4. Támogatás mértéke pont – Konzorciumi pályázatnál az elnyerhető maximum támogatási mérték a projekt összköltségéből a vállalkozásra, illetve a projekt keretében gazdasági tevékenységet végző kutatási szervezetekre eső rész 70%-ára nőtt.
•    F.1. Projektkiválasztás pont 3.1. értékelési pont - pontosítás
•    F.1. Projektkiválasztás pont 3.4. értékelési pont - pontosítás
•    G. A pályázó által csatolandó dokumentumok listája – egyszerűsítettük a kutatás-fejlesztési, innovációs igénybevett szolgáltatások esetén csatolandó árajánlati követelményrendszert.
A módosítások a kitöltő program alábbi pontjait érintik:
•    A projekt maximális támogatási intenzitása változott a Felhívás A.4. pontja szerint
•    De minimis (csekély összegű) támogatás maximális támogatási intenzitása megegyezik projekt K+F projekttámogatás intenzitásával – Felhívás A.4. pontja szerint
•    Alapkutatás maximális támogatási intenzitása megegyezik az alkalmazott (ipari) kutatás támogatási intenzitásával - Felhívás A.4. pontja szerint
•    Konzorciumi tag külső megbízás költségkategóriát nem rögzíthet Felhívás C.2. pontja szerint
•    A gazdálkodási adatok kiegészült a 8. ponttal: K+F ráfordítás összessége
•    Kiegészítésre került az indikátorok halmaza. Új indikátorok:
o    A projekt eredményeképpen létrejött többlet árbevétel [eFt]
o    ebből belföldi árbevétel [eFt]
o    ebből külföldi árbevétel [eFt]

Kérjük, hogy mielőtt a beadásra szánt végleges, hibátlan adatlapot kinyomtatja, minden esetben győződjön meg arról, hogy a legújabb elérhető kitöltő programot töltötte-e le.

Kérjük, hogy kiemelten figyeljen arra, hogy az elektronikus formában beadott adatlap nyomtatott példányának minden oldala ugyanazt a kitöltő program által generált vonalkódot és azonosító számsort tartalmazza! Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az adatlap elektronikus beadásához csak az .xzip kiterjesztésű fájl használható! Minden más formátum (pl.: pdf) beadása a pályázat elutasítását eredményezheti.