NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Május 14-től pályázható a szélessávú körzethálózati fejlesztések támogatása érdekében kiírt pályázat2012. május 14.

A 2010 decemberében nyilvánosságra hozott Digitális Megújulás Cselekvési Terv egyik kiemelt stratégiai célja a szélessávú infrastruktúra fejlesztése, amely minden vállalkozás és háztartás számára biztosítja a korszerű szélessávú lefedettséget.

Erre többek között azért is van szükség, mert egyre több felhasználó, egyre több csatornán, egyre több eszközön és szolgáltatás segítségével egyre több tartalomhoz és alkalmazáshoz fér hozzá, ez pedig infrastrukturális szűk keresztmetszetek kialakulásához vezet.

Ezért határozta el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel karöltve, hogy egy pályázati konstrukció keretében biztosít forrást azon szűk keresztmetszetek felszámolására, amelyek a jelenlegi hálózati infrastruktúra kapacitása és a megnövekedett felhasználói igények között fekszenek.

Az államnak ezen a területen az a felelőssége, hogy megteremtse és egyensúlyban tartsa a kereslet-kínálati viszonyokat és ezzel tartósan hozzájáruljon a magyar gazdaság versenyképességének javulásához. A pályázat hozzájárul ahhoz, hogy az európai digitális menetrendben foglalt kötelezettségvállalásnak megfelelően az ország teljes területén nagy sebességű szélessávú infrastruktúra kerüljön kiépítésre 2013-ig.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Szélessávú körzethálózati fejlesztések támogatása című (GOP-2012-3.1.2 kódszámú) pályázati kiírás alapvető célja, hogy a beruházás keretében valamennyi kistérség még el nem ért településéig épüljön ki az optikai körzethálózat.

Jelen kiírásra csak az NMHH nyilvántartásában szereplő, elektronikus hírközlési tevékenységet folytató vállalkozások pályázhatnak.

A konstrukció keretében megvalósuló projektek támogatására 20 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13. évekre. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 10 millió, maximum 3 milliárd forint lehet.

A pályázatok benyújtása 2012. május 14-től - 2012. július 31-ig lehetséges.