NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosult a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása érdekében kiírt pályázat dokumentációja2012. május 29.

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" című (GOP-2011-1.1.1 kódszámú) pályázati kiíráshoz tartozó pályázati felhívás és adatlap, valamint elérhető a Segédletek mappa dokumentumai között a Szállítói nyilatkozat minta.

A módosítás a pályázati felhívás alábbi pontjait érintette:
1.     Pontosítottuk az A.2. „Rendelkezésre álló forrás és a támogatható pályázatok várható száma” című pontot (a támogatott pályázatok várható száma),

2.     Módosult az A.3. „Támogatás összege” című pont, a maximum támogatási összeg 500 millió forintról 700 millió forintra emelkedett.

3.     Változott az A.4. „Támogatás mértéke” című pont:
Egyéni pályázó esetében a Támogatás mértéke maximum 65%-ról maximum 70%-ra emelkedett.
Konzorcium esetében a Támogatás mértéke maximum 75-%ról maximum 80-%ra emelkedett, konzorciumon belül a vállalkozásnak minősülő partner maximum 65-% helyett maximum 70%-ot igényelhet, a kutatási szervezet támogatási mértéke maximum 85%-ról 100%-ra nőtt.

4.     Módosult az A.5. „Kötelező vállalások” című pont:
Ennek megfelelően a pályázatban a Létszámtartás vagy K+F létszám tartás pontjában foglalt feltételek egyikét és az Üzleti hasznosíthatóság vagy K+F ráfordítások szintjének megőrzése pontokban foglalt feltételek egyikét kötelező vállalni. (Ha a pályázó vállalkozás a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. tv. hatálya alá tartozó kiemelt jelentőségű beruházást valósít meg, akkor jelen felhívás keretében a létszámtartás vállalása nem kötelező.)
Amennyiben a GOP-2011-1.1.1 keretében egy pályázat a jelen közlemény megjelenése előtt részesült pozitív támogatói döntésben az A.5. „Kötelező vállalások” című pontban foglalt vállalások alkalmazására visszamenőlegesen is lehetőség van.

5.     Módosult a C.1. „Támogatható tevékenységek köre” című pont:

6.     Módosult a C.2. „Elszámolható költségek köre” című pont:
A támogatható tevékenységek és elszámolható költségek kiegészülnek a de minimis jogcímen támogatható tevékenységekkel (ezzel összhangban feltüntettük a de minimis támogatási jogcímet):
         Előkészítéshez kapcsolódó költségek.
         Projekt koordinációs tevékenység.

Pontosítottuk az alábbi elszámolható költségeket:
         Bérköltség (egyedi pályázók esetében továbbra is a projekt összes elszámolható költségének min. 25%-a, konzorciumi pályázat esetén a projekt összes elszámolható költségek min. 30%-a).
         Igénybevett szolgáltatás (iparjogvédelmi tanácsadás is).
         Anyagköltség (a termék disszeminációt érintő anyagköltség is, amelynek értéke max. 5 millió Ft lehet).

7.     Módosult a D.4. „Biztosítékok köre” című pont, - kizárólag 25%ot meghaladó előleg esetén.

8.     Módosult a D.4. „Előleg igénylése” című pont - kizárólag KKV kedvezményezett estén lehetőség van 25%ot meghaladó előleg igénybevételére.

9.     Módosult a F.1.2. „Kiválasztási kritériumok” című pont,
A K+F potenciál szempontjai a pályázó tekintetében kiegészülnek az alábbiakkal:
         Legalább egy alkalommal csökkentette az innovációs járulék éves bruttó összegét és/vagy legalább egy alkalommal csökkentette K+F költségeivel a társasági adó alapját.
         A pályázó a Magyar Innovációs Szövetség, vagy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által létrehozott, vagy az Innovációs Nagydíj átadón innovációs díjban részesült.
         EU FP7, vagy CIP programban támogatásban részesített pályázata van.
         Vállalja, hogy részt vesz Nemzetközi Innovációs Menedzsment tanácsadásban.

10. Módosult a H. „A pályázati felhívás mellékletei” című pont.