NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A konvergencia régiókban 3 milliárd forintot átcsoportosítottak a kombinált mikrohitelre2012. június 22.

A kormány 3 milliárd forintot átcsoportosított az Új Széchenyi Terv kombinált mikrohitel programra a hat konvergencia régióban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pénteken az MTI-vel.

Magyarországon a hat konvergencia régió az észak-magyarországi, az észak-alföldi, a dél-alföldi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli. Nem tartozik ide fejlettségi szintje alapján a közép-magyarországi régió, ahol az európai uniós források felhasználására a konvergencia régiókétól eltérő szabályozás érvényes.

Az ügynökség tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Mikrovállalkozások fejlesztése” című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) és a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára – KHG” című (GOP-2011-2.1.1/KHG kódszámú) pályázati kiírások keretösszegeinek esetében - a beérkezett pályázati igények és visszajelzések alapján - 3 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány.

Az átcsoportosítás révén a mikrovállalkozások fejlesztése pályázat keretösszege 15 milliárd forintról 18 milliárd forintra növekedett, ezzel egy időben a komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások pályázat kombinált hitel garancia kerete 4 milliárd forintról 1 milliárd forintra csökkent.

 

Forrás: MTI