NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent az esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban – hátrányos helyzetű, elsősorban roma munkavállalók integrációja a munkaerőpiacon címmel kiírt pályázat2012. június 25.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban – hátrányos helyzetű, elsősorban roma munkavállalók integrációja a munkaerőpiacon” című (GOP-2012-3.5.1/C kódszámú) pályázati kiírás.

Jelen konstrukció kiemelt területként kezeli a hátrányos es leghátrányosabb térségekben megvalósuló beruházások támogatását, hozzájárulva ezzel a fenti térségekben tapasztalható kedvezőtlenebb üzleti és foglalkoztatási környezet fejlődéséhez valamint ezáltal az itt koncentráltan elő roma közösség számára elérhető munkalehetőségek számának növeléséhez, társadalmi integrációjuk javításához.
Társadalmilag és gazdaságilag egyaránt előrelépés, ha ezen személyek a szociális ellátási körből kilépve munkavállalóként belépnek a munkaerőpiacra, illetve ha pozíciójuk megerősödik.
Jelen pályázati kiírás célja, az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvénnyel összhangban a pályázat célcsoportjainak foglalkoztatási színvonalának növelése, az egyenlő esélyek megteremtése a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és munkavégzésben, az integrált munkavégzés elősegítése. A pályázaton keresztül olyan munkahelyi körülmények megteremtése a cél, ezen belül olyan szolgáltatások bevezetése a magyar vállalkozások körében, amelyek biztosítják ezen csoportok számára az egyenlő esélyeket a hatékony munkavégzéshez, illetve amelyek segítik ezen csoportok integrációját a munkaerőpiacon.
A konstrukció keretén belül támogatandóak azon mikro-, kis- és középvállalkozások, melyek közvetlenül vagy közvetve segítik a roma emberek felzárkóztatását, illetve szegregációjának megszüntetését, vállalati kapacitásuk komplex fejlesztése és üzleti környezetük fejlesztése révén.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd forint a 2011-2013. évekre.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege  minimum 3 millió forint, maximum 150 millió forint. 

A pályázatok benyújtása 2012. július 27-től 2013. február 28-ig lehetséges.