NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tisztább és akadálymentesített lesz a VOLT Fesztivál2012. június 25.

Nincs olyan település Magyarországon, ahol ne lennének tetten érhetőek a kormány fejlesztéspolitikájának eredményei. Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében megvalósuló sikeres projektek országszerte láthatóak, s ezért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) számos olyan ötlettel jelenik meg a VOLT Fesztiválon, amelyek a fesztiválozók számára is kézzelfoghatóvá teszik ezek lakosságra gyakorolt hatását. Az egyik leglátványosabb, hogy a fesztivál egész területe bejárhatóvá válik a mozgáskorlátozottak számára is, a másik pedig a fesztivál területén megvalósított szelektív hulladékgyűjtés.

A legújabb statisztikák szerint a fogyatékossággal élő népesség aránya napjainkra átlépte az egymilliárdos határt. Ez az elkeserítő számadat hazánkban sincsen másképp, a 2001-es népszámlálás adatai alapján közel hatszázezer honfitársunk él valamilyen testi vagy értelmi fogyatékossággal. Éppen ezért közös felelősségünk és közös érdekünk, hogy fogyatékkal élő embertársaink helyzetén javítsunk annak érdekében, hogy tehetségüket teljes körűen kihasználva járulhassanak hozzá Magyarország fejlődéséhez, gazdagítsák értékeinket. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elkötelezett amellett, hogy a fejlesztési forrásokból támogatott beruházások elősegítsék a társadalmi egyenlőség kérdését, és javítsák a fogyatékos emberek életminőségét. Mindezt a VOLT Fesztiválon is tovább hangsúlyozza azzal, hogy a fesztivál egész területét bejárhatóvá teszi a mozgáskorlátozottak számára is. Ráadásul a nagy színpad előtt létrehozott ÚSZT-s akadálymentesített tribünről a mozgáskorlátozottak mintegy páholyból élvezhetik a koncerteket.

A XXI. században központi kérdéssé vált a környezetvédelem is, hiszen azzal, ahogyan ma élünk, nagyban befolyásoljuk a jövő generációinak lehetőségeit. Éppen ezért az Új Széchenyi Terv kiemelt helyen kezeli a környezet megóvását, melyet a VOLT Fesztiválon a látogatókkal együttműködve közösen valósítunk meg. Ez már csak azért is különösen fontos, mert az esemény területe a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll. A rendezvény ideje alatt ezért támogatjuk a szelektív hulladékgyűjtést, amelyhez szemeteszsákot és megfelelő hulladékgyűjtő szigetet is biztosítunk. Az ÚSZT-kempingben felállított kiemelt gyűjtőponton pedig értékes ajándékokat kapnak és mindennap egy SZIGET-napijegyet nyerhetnek mindazok, akik segítenek a fesztivál tisztán tartásában, és óvják a környezetet.

Emellett az ÚSZT-s fejlesztések kiemelt helyen kezelik a digitális felzárkózást, amelyet a fesztiválon egy Wi-Fi állomás segítségével népszerűsítünk. A találkahelynek sem utolsó ponton elérhető ingyenes internet szolgáltatással a fesztiválozók így folyamatosan tarthatják a kapcsolatot ismerőseikkel és barátaikkal - azokkal is, akik nem jutottak el a 20. VOLT Fesztiválra.