NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kiemelt program a jelnyelvi tolmácsszolgálatok fejlesztése érdekében 2012. június 29.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TIOP-3.3.1/B-12/1 jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: jelnyelvi tolmácsszolgálatok fejlesztése " című kiemelt projekt tervezési dokumentációja.

A konstrukció célja a siket, nagyothalló és siketvak személyek számára olyan jelnyelvi vagy szöveges, úgynevezett VRS/VRI tolmácsszolgáltatás kiépítése, amelynek segítségével a jelnyelvi tolmács vagy szöveges operátor távoli közreműködésével történik meg a kommunikációs akadálymentesítés.
A kiemelt projekt elsődleges célja, hogy a siket, nagyothalló és siketvak személyek infokommunikációs akadálymentesítése a szolgáltatás kiépítése után lehetővé tegye, hogy a magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról szóló 2009. évi CXXV. törvény előírásai alapján az országos jelnyelvi tolmácsszolgáltatást finanszírozó magyar állam a jelenleginél sokkal költséghatékonyabban tartsa fenn a szolgáltatást, továbbá hogy a közszolgáltatások akadálymentes elérésének lehetősége a mobilitásnak köszönhetően megsokszorozódjon.
A kiírás kerete 540.000.000 Ft.
A projektterv benyújtására a kiírás honlapon való megjelenésétől számított 30. napig van lehetőség.