NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Több mint 130 millió svájci frank hazai felhasználásáról született döntés2012. július 6.

Több mint 130 millió svájci frank, azaz (folyó áron) körülbelül 31,2 milliárd forint támogatás lekötését ünnepelték meg 2012. június 20-án a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Svájci Nagykövetség/Svájci Hozzájárulás Program Hivatalának munkatársai és a projektvégrehajtók a Gerbeaud házban megrendezett konferencián.

2012 nyarán a Svájci-Magyar Együttműködési Program fontos mérföldkövéhez ért, ugyanis 2012. június 13-a volt az a határidő, amikorra a források elosztásáról, és a pályázó projektek támogatásáról a donor félnek döntést kellett hoznia. A Programból Magyarország folyó áron körülbelül 31,2 milliárd forint támogatásban részesül, ezzel a kedvezményezett országok közül a harmadik helyet foglalja el. A döntés értelmében a hozzájárulás segítségével közel negyven projekt és a pályázati alapokon keresztül százat is meghaladó kisprojekt valósul meg, melyek mindegyikére méltán lehet büszke Magyarország. A támogatott projektekről, valamint Svájci-Magyar Együttműködési Program részleteiről a kiadványunkból tájékozódhat.


P1020935

E támogatási konstrukció kiemelt jellemzője a közérdek és közhasznúság, amely a garanciája annak, hogy eredményei hosszú távon, a társadalom minél szélesebb köre számára is elérhetőek és hasznosíthatóak lesznek. A Svájci Hozzájárulás része egy átfogó nemzeti fejlesztési tervnek, kiemelt célja hazánk és az Európai Unió fejlettebb államai közötti társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentése. A program másik alapvető célkitűzése az elmaradott területek felzárkóztatása az országon belül. A támogatás elsősorban a hátrányos területekre összpontosul, ezért sok projektet a program célterületének számító Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön hajtanak végre – ott, ahol a legnagyobb szükség van a támogatásra.


A kötelezettségvállalási határidő sikeres teljesítése alkalmából, illetve az összes jóváhagyott projekt megünneplésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Svájci Nagykövetség/Svájci Hozzájárulás Program Hivatala egy sajtótájékoztatóval összekötött konferenciát rendezett 2012. június 20-án, melynek helyszíne a Gerbeaud Ház volt. A konferencia programját magyar és angol nyelven is, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtóközleményét is elolvashatja.