NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

További négy árvízvédelemi infrastruktúrát fejlesztő projekt támogatásáról született svájci döntés 2012. július 17.

A Svájci-Magyar Együttműködési Program 2. prioritási területe – Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése témakörében meghirdetett második körös pályázati felhíváson négy pályázó támogatásáról döntött a donor fél. A projektek összesen több mint 6 millió svájci frank, azaz folyó áron 1,44 milliárd forint támogatást nyertek el.

2011. május 20-ig lehetett pályázni a természeti katasztrófák megelőzésére irányuló beruházások és az árvízvédelemért felelős hatóságok kapacitásbővítését célzó, legalább 1 millió svájci frank értékű projektekkel. A sikeres pályázatok eredményeként Miskolcon, Bánhorvátin és Szendrő városában indulhatnak a beruházások, valamint a Felső-Tisza vidékén mobilgátak segítségével erősíthetik meg az árvízvédelmi készültséget.

A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében történik. Az első fordulóban a beérkező projektötletek értékelése után kidolgozásra javasolt öt projekttervezetről a svájci bírálók 2011. október 6-án hivatalosan meghozták döntésüket. A sikeresen továbbjutott négy pályázó elkészíthette a részletesebb, kapcsolódó háttéranyagot tartalmazó végleges projekttervezeteket. A magyar, illetve svájci szakmai értékeléseket követően Svájc mind a négy projektet támogatásra érdemesnek találta. Döntéséről, valamint a Projekt Megállapodások megkötésének további feltételeiről 2012. május 16-án hivatalosan levélben küldött értesítést.

Miután az összes nyertes pályázó elfogadta ezen feltételeket, és a 2012. június 18-án megtartott Információs Napon személyesen egyeztethettek a svájci és magyar hatóságok kollégáival, elkészültek a támogatási szerződéshez szükséges nyilatkozatok és frissített dokumentumok. A svájci fél és a Program hazai Nemzeti Koordinációs Egysége, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012. július 10-én írta alá a Projekt Megállapodásokat. A projektek megvalósítása 2012 harmadik negyedévében kezdődik, amihez ezúton is sok sikert kívánunk.