NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Twinning Program

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Institution Building Days

2011. június 16-17-én Brüsszelben megrendezésre került az intézményfejlesztési eszközök éves rendezvénye (Institution Building Days), mely lehetőséget teremt a Twinning, TAIEX és SIGMA programokban résztvevő uniós tagállamok és a kedvezményezett országok Nemzeti Koordinátorainak (National Contact Point, NCP) személyes találkozására. A rendezvény a tapasztalatok cseréjén keresztül hozzájárul a koordinátori rendszer fejlesztéséhez és a legjobb gyakorlatok megismeréséhez. A rendezvény házigazdája a EuropeAid Fejlesztési és Együttműködési Főigazgatósága valamint a Bővítési Főigazgatóság.

A rendezvény három fő célt szolgál:
• információt biztosít a bővítési perspektívákkal és az Európai Szomszédsági Politikai kezdeményezéssel kapcsolatosan,
• tájékoztatást ad az intézményfejlesztési eszközöket érintő legfrissebb fejleményekről,
• fórumot biztosít a Nemzeti Koordinátorok számára, hogy az intézményfejlesztési eszközök alkalmazása során kialakult legjobb gyakorlatokat megosszák egymással

A résztvevők a rendezvény első napján áttekintést kapnak az általános politikai fejleményekről és a már említett három intézményfejlesztési eszközt érintő aktualitásokról a kedvezményezett IPA és ENPI országokban, a Twinning Nemzeti Koordinátorok tapasztalatairól, a Twinning programok eljárásának fejlesztéséről, valamint a SIGMA program kihívásairól, különös tekintettel az Európai Szomszédsági Politikára. Végezetül, pedig lehetőség nyílik rá, hogy az érintettek az intézményfejlesztést célzó programok végrehajtásával kapcsolatos tapasztalataiknak, észrevételeiknek hangot adjanak. A rendezvény második napja a TAIEX eszközzel kapcsolatos információk megosztására és tapasztalatcserére szolgál.

Az Európai Unió intézményfejlesztési eszközeinek célja, hogy támogassa a kedvezményezett országokban felmerülő nehézségek kezelését központi, regionális és helyi szinten is, elősegítve ezzel a gazdasági és társadalmi kohézió kiépülését. Az unió technikai és igazgatási segítségnyújtást célzó programjai nagymértékben hozzájárulnak a jelenlegi és a leendő tagállamok közötti hosszú távú nemzetközi kapcsolatok kialakításában és közelebb hozza a kedvezményezett országokhoz EU-n belül alkalmazott sokszínű gyakorlati megoldásokat.

A rendezvényről bővebb információ, és az előadások anyagai ide kattintva érhetők el.