NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

12692012. augusztus 24.

Az egészségügy területén 1269 db intézmény és egyéb szervezet egészségügyi célú fejlesztései, programjai valósultak meg az elmúlt években uniós és hazai forrásoknak köszönhetően. Az Új Széchenyi Terv eredményeit bemutató kampány ma Szegeden folytatódott, ahol Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár avatta fel a „Bordásfal” elnevezésű installációt, és a hozzá kapcsolódó óriási számot.

„Hogy mit takar ez a szám? 1269 db egészségügyi intézmény és egyéb szervezetek egészségügyi célú fejlesztéseit, programjait jelenti, amelyre azt gondolom, mindannyian méltán lehetünk büszkék” – mondta Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár. Hozzátette: „az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően a gazdasági válság ellenére az egészségügy folyamatosan fejlődik, korszerűsödik. Az egészségügyi ellátórendszerben országszerte, uniós támogatással megvalósuló fejlesztésekkel ugyanis folyamatosan javul a betegellátás színvonala és jobbá válnak az egészségügyi dolgozók munkakörülményei. A megvalósult beruházásokat, fejlesztéseket és programokat mindenki magáénak érezheti, hiszen az eredményeket szimbolizáló számok csak a sok apró, helyi teljesítménynek köszönhetően nőhettek óriásira.”

A támogatások összege megközelíti a 60 milliárd forintot, mely elsősorban az egészségügyi ellátórendszer megújulását, az egészségügyi humánerőforrás-helyzet javítását szolgálta. Emellett az egészségügy területén jutott forrás az egészségfejlesztés, egészségmegőrzés céljaira, a kutatás, fejlesztés és innováció előmozdítására, a fenntartható életmód és fogyasztás magatartásának elterjesztésére, sőt, még a hatékony energia-felhasználásra és a megújuló energiaforrások használatára is.

Az 1269 fejlesztésben egyszerre találunk több száz magán orvosi fejlesztést, magánrendelőt, kis- és középvállalkozás által megvalósított egészségügyi fejlesztést és állami, önkormányzati beruházást.

Az eseményen B. Nagy László, Csongrád Megyei kormánymegbízott kiemelte: „Az Új Széchenyi Terv keretében a Dél-alföldi régióban több mint 6800 projekt kapott támogatást mintegy 800 milliárd forint értékben. A legfrissebb kormányzati döntés szerint 46,7 milliárd forint jut a turisztikai fejlesztésekre, melyből 6 beruházás a Dél-Alföldön valósul majd meg, több mint 9 milliárd forintból. Ennek részeként megújul és új látványosságokkal bővül a Szegedi Dóm és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.”

A „Bordásfal” a közös sikereket, az egyre magasabbra törekvő egészségügyi ellátás elérése érdekében megtett intézkedéseket jelképezi – hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője az intézmény Óriási Számok kampányának második állomásán. Hozzátette: „Jövő héten Pécsre és Debrecenbe látogatunk, ezt követően pedig Győrbe, Miskolcra, és végül az utolsó helyszín Budapest lesz.  Ezeken a helyeken is hasonlóan különleges térinstallációkat fogunk átadni. Jelképezve ezzel, hogy a mi sikerünk az ország sikere!”