NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A munkaerő-piaci képzések támogatása kiírásokra pályázók tájékoztatása a gazdálkodási adatok megadásának módjáról kapcsolt, ill. partner vállalkozással rendelkező vállalkozásoknál 2012. augusztus 31.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázati útmutató B2. (Méret) pontja és a 800/2008/EK rendelet 1. sz. melléklete alapján partner illetőleg kapcsolódó vállalkozások esetében a pályázó cég méretére vonatkozó mutatókat összegezni szükséges, az összegezett adatok birtokában történhet a minősítés meghatározása.

A pályázati adatlap kitöltési útmutató 3.20. (Gazdálkodási adatok) pontja arról rendelkezik, hogy a gazdálkodási adatokat az - éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló, összevont, konszolidált éves beszámoló, EVA-bevallás vagy SZJA bevallás alapján - utolsó 2 lezárt év adataival összhangban kell kitölteni, feltétlenül az itt feltüntetett mértékegységben. 

A pályázati útmutató B2. (Méret) pontjának és a 800/2008/EK rendelet 1. sz. mellékletének történő megfelelés érdekében a kitöltő programban partner, illetőleg kapcsolódó vállalkozások esetében az összegzett adatok feltüntetése szükséges, kizárólag a konszolidált eredményeket/adatokat kell a pályázó cégnek megadnia, melyeket konszolidált beszámolójukból és/vagy egyéb konszolidált adataikból kell származtatni.

A pályázók esélyegyenlőségének biztosítása érdekében a pályázatok értékelése során nem képezik az ellenőrzés tárgyát azon dokumentumok és nyilatkozatok, melyek nem kötelezően benyújtandóak (pályázati útmutató alapján), vagy melyek benyújtására nem hívtuk fel a pályázót, azaz a pályázati útmutató E. (KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUMOK) 1. (Befogadási és jogosultsági kritériumok) pont 6. (méretre vonatkozó) kritérium teljesülését kizárólag a pályázati adatlap (kitöltő program) 3.20. pontjában feltüntetettek alapján bírálhatja el a Közreműködő Szervezet.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy elutasított pályázat esetén a fentiek szerint módosított pályázatuk a beadási határidőig ismételten benyújtható. Amennyiben pályázatuk elutasításra került, mert a méretre vonatkozó adataikat nem a kapcsolt, illetve partnervállalkozások adataival összegezve adták meg a projekt adatlapon, úgy javasoljuk pályázatuk újbóli benyújtását a konszolidált eredmények/létszámok megjelölésével a pályázati adatlap 3.20. pontjában.

A 2012. augusztus 23-án megjelent módosított kitöltő program a súlyozott átlagos óradíjat egyes esetekben nem számolja, a pályázati útmutatóban megadott belső értékhatár túllépése esetén nem jelez hibaüzenetet. Az ezen kitöltő programban elkészített pályázatok hibaüzenet nélkül továbbra is benyújthatóak, ugyanakkor felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a belső korlátok betartására fokozottan ügyeljenek. Az e kitöltő programmal elkészített és benyújtott pályázatok kapcsán a súlyozott átlagos óradíj pályázati útmutatóban előírt mértékének túllépése esetén a Közreműködő Szervezet hiánypótlásban hívja fel a pályázókat a költségvetésük módosítására.