NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

520 0002012. szeptember 7.

„Az elmúlt években 520 ezren vettek részt uniós társfinanszírozással megvalósult képzési programokon Magyarországon, amely a lakosság számához viszonyítva különösen jó aránynak mondható” – fejtette ki Dr. Odrobina László szakképzési és felnőttképzési főosztályvezető pénteken. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv nyári kampányának miskolci állomásán a „Billentyűzet” elnevezésű alkotással hívja fel a figyelmet erre az eredményre.

„Több mint félmillió ember vett részt az Új Széchenyi Terv keretén belül támogatott szak- és felnőttképzésekben hazánkban. Jelentős számban végeztek el hátrányos helyzetűeknek szóló, kompetencia alapú, vagy éppen munkahelyi programokat is” – emelte ki Dr. Odrobina László a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője.
Országszerte számos intézményben és szervezetnél zajlott képzésfejlesztési projekt. Az Új Széchenyi Terv 3 120 befejezett fejlesztése teremtette meg a lehetőséget a képzéseken való részvételre, amelyek csaknem 276 milliárd forint uniós és hazai forrás segítségével valósultak meg. Pályázni most is lehet: nyitva áll többek között a fiatalok vállalkozóvá válását támogató, vagy a munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó civil szervezetek megerősítését célzó felhívás is.
 „Az Észak-magyarországi régió 6100 támogatott fejlesztése révén 550 milliárd forintot meghaladó uniós és állami forrás áramlik a területre. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a támogatott projektek kétharmada, 2400, míg Miskolcon a beruházások több mint fele, 623 fejlesztés valósult már meg. Ezek közül a nagyobbak: a csaknem 34 milliárdos Zöld Nyíl villamos projekt, a „Csillagpont Kórház” felépítése, vagy a Miskolci Egyetem megújítása, versenyképességének növelése – hangsúlyozta Vécsi György, a Miskolc Holding igazgatósági elnöke.
Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője elmondta, a „Billentyűzet” néven felállított installáció célja, hogy ábrázolja azt az óriási számot, az 520 ezer főt, akik az Új Széchenyi Terv pályázatain keresztül képzési programokon vettek részt hazánkban. Hozzátette: „Az Óriási Számot megjelenítő alkotással egy laptop néhány billentyűjét nagyítottuk fel köztéri ücsörgőkké, hogy pihenőfelületet biztosítsanak a felgyorsult világban elfáradt embereknek.”