NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

7. prioritási terület / 2. célkitűzés

Összesen 5,784 millió svájci frank támogatás nyújtható a következő prioritási terület alá eső projekteknek:

KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS – TUDÁS ALAPÚ GAZDASÁG

Az alábbi projektfajták támogathatók:
-     Közös kutatási projektek és az alkalmazott kutatás területén kezdeményezett intézményi együttműködési projektek környezeti technológia (ideértve az energiaügyet) és egészségügy/élettudomány területén.
-     Kutatóévek, akadémiai csereprogramok a társadalomtudományok terén.

A közös kutatási projektek magyar szakemberek számára biztosítanak lehetőséget arra, hogy svájci szakemberekkel együtt folytassanak kutatási tevékenységet. A tevékenység célja a partnerországok kiemelkedő kutatócsoportjainak erősítése, munkakörülményeik javítása.

Az intézményi együttműködési projektek a kutatási és felsőoktatási tevékenységek intézményi aspektusainak fejlesztését és modernizációját kívánják elősegíteni. A kutatási és oktatási tevékenységek kereteinek bővítése által a résztvevő magyar intézmények nemzetközi tudományos körökben is növelhetik vonzerejüket és versenyképességüket.

Első kör pályázati felhívás: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008. november 3-án hirdette meg, pályázni 2009. január 30-ig lehetett.

Második kör pályázati felhívás (társadalomtudományi projektek): A 2009. november 15-ig tartó második körben a sikeresen továbbjutott két pályázó elkészítette a részletesebb, háttéranyagokat is tartalmazó végleges projekttervezeteket.

Második kör pályázati felhívás (természettudományi projektek): A 2010. február 28-ig tartó második körben a sikeresen továbbjutott hat pályázó elkészítette a részletesebb, háttéranyagokat is tartalmazó végleges projekttervezeteket.

A jóváhagyott programok listáját a „Kapcsolódó dokumentumok” alatt találja meg.

A programokról további információt itt talál.