NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

8. prioritási terület

Humánerőforrás- és társadalomfejlesztés/Egészségügy

Összesen 13 millió svájci frank támogatás nyújtható a következő prioritási terület alá eső programnak:

HUMÁNERŐFORRÁS- ÉS TÁRSADALOMFEJLESZTÉS / EGÉSZSÉGÜGY

A prioritási terület célja a lakosság általános egészségügyi állapotának javítása a kiválasztott hátrányos helyzetű kistérségekben Észak- Alföld és Észak-Magyarország régiókban, különös tekintettel a társadalmilag hátrányos helyzetű csoportokra, mint a Roma kisebbség, a gyermekek és az idősek.

Tekintettel arra, hogy a prioritás jellegéből adódóan országos vagy térségi jelentőségű állami, önkormányzati beruházások és programok eredményezhetnek hatékonyabb forrásfelhasználást, a svájci fél egyetértésével a Svájci Szövetségi Tanács és a Magyar Kormány között létrejött Svájci-Magyar Együttműködési Program végrehajtásáról szóló Keretmegállapodás kihirdetéséről szóló 348/2007. (XII.20.) Korm. rendelet 2. melléklet 2.1 pontja alapján a Kormány által prioritást élvező projektről projektbeazonosítás történt.

Első kör pályázati felhívás: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011. július 16-án hirdette meg, pályázni 2011. augusztus 15-ig lehetett.

A 1240/2011. (VII. 15.) Korm. határozat értelmében az első pályázati fordulóban a Gyógyszerészeti, Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) nyújtott be pályázatot „Egészségügy forrásainak felhasználásával népegészségügyi fókuszú alapellátás-szervezési modellprogram Virtuális Ellátó Központ támogatásával” címmel.

Második kör pályázati felhívás: A 2011. szeptember 30-tól 2011. november 30-ig tartó második körben az első fordulón sikeresen továbbjutott beazonosított programtervezet továbbfejlesztett részletesebb, háttéranyagokat is tartalmazó változataként végleges programjavaslat került beadásra. A jóváhagyott program alapadatait a Kapcsolódó dokumentumok alatt találja meg.

A programról további információt itt talál.