NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

9. prioritási terület

Biztonság és a biztonsággal kapcsolatos jogszabályok

A Keretmegállapodás 9. prioritási területét a 66/2010. (III.18) Korm. rendelet emelte be a támogatható területek közé.

Célkitűzése: „A közbiztonság és a határok biztonságának javítása és a biztonsággal kapcsolatos intézmények munkakörülményeinek javítása (infrastruktúra és logisztika)”.

Mivel a célkitűzés szakterületein csak jogszabályban meghatározott szervek láthatnak el feladatokat, a támogatható projektek kiválasztása nem nyílt pályáztatással történik. A Svájci Szövetségi Tanács és a Magyar Kormány között létrejött Svájci-Magyar Együttműködési Program végrehajtásáról szóló Keretmegállapodás kihirdetéséről szóló 348/2007. (XII.20.) Korm. rendelet 2. melléklet 2.1 pontja alapján a Kormány által prioritást élvező projektekről projektbeazonosítás történt.

A területen összesen 12 millió svájci frank támogatás nyújtható, mely keret egy 2 millió svájci frank és egy 10 millió svájci frank allokációra oszlik.


2 millió svájci frank allokáció

Célja a magyar rendőrség rendőri munkával kapcsolatos filozófiájának átalakítása, a közösségi rendőrségi koncepció elterjedésének elősegítése, a közbiztonság és a biztonságérzet erősítése.

Első kör pályázati felhívás: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011. július 16-án hirdette meg, pályázni 2011. augusztus 15-ig lehetett.

A 1241/2011. (VII. 15.) Korm. határozat értelmében a Belügyminisztérium nyújtott be pályázatot „Többszintű Közösségi Rendőrségi Hálózat az együttműködés alapú bűnmegelőzésért” címmel 2011 augusztusában az első pályázati fordulóban.

Második kör pályázati felhívás: A 2011. szeptember 30-tól 2011. november 30-ig tartó második körben az első fordulón sikeresen továbbjutott beazonosított projekttervezet továbbfejlesztett részletesebb, háttéranyagokat is tartalmazó változataként végleges projektjavaslat került beadásra. A jóváhagyott projekt alapadatait a „Kapcsolódó dokumentumok” alatt találja meg.


10 millió svájci frank allokáció

A 1275/2011. (VIII. 10.) Korm. határozattal összhangban kiírt pályázat célja a közösségi és a határbiztonság elősegítése, valamint a munkakörülmények javítása (infrastruktúra és logisztika) a biztonsággal kapcsolatos intézményekben.
Első kör pályázati felhívás: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011. augusztus 22-én hirdette meg, pályázni 2011. szeptember 21-ig lehetett.
A 1275/2011. (VIII. 10.) Korm. határozat értelmében a Belügyminisztérium és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala (jelenleg Országos Bírósági Hivatal) nyújtott be pályázatot 2011 szeptemberében az első pályázati fordulóban.
Második kör pályázati felhívás: A 2011. december 15-től 2012. február 15-ig tartó második körben az első fordulón sikeresen továbbjutott beazonosított projekttervezetek továbbfejlesztett részletesebb, háttéranyagokat is tartalmazó változataiként végleges projektjavaslatok kerültek beadásra. A jóváhagyott projektek listáját a „Kapcsolódó dokumentumok” alatt találja meg.

A projektekről további információt itt talál.