NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

5. prioritási terület

Az üzleti környezet fejlesztése

A cél: magánbefektetők magyar kis- és középvállalkozásokba történő befektetéseinek elősegítése.

A kis- és középvállalkozások létfontosságú gazdasági és társadalmi szerepet játszanak Magyarországon és mindenhol a világban, és bár hazánkban a kkv-k foglalkoztatják a munkaerő közel 70 százalékát, mégis nehezen jutnak hosszú távú vagy saját tőkéhez.

A kockázati tőke program keretében a tőke legalább 30 százalékát magánbefektetők biztosítják, akiknek befektetői tevékenységére ösztönzőleg hat az a tény, hogy a kockázati részt az állam viseli.

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) létrehozásának az volt a célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások számára elősegítsék az EU forrásokhoz (Jeremie program) való hozzájutást. 2010 márciusában Svájc jóváhagyta 14,5 millió svájci frank befektetését az MV Zrt.-én keresztül az "Euroventures Alap IV"-be. Ezt az Alapot nyílt pályázat útján választották ki 2009-ben a Jeremie alapok szétosztására.
A svájci fél és az NFÜ/MV Zrt közötti tárgyalásokat követően a Projekt Megállapodást 2011. március 22-én írták alá. Arról is megállapodtak, hogy a rendelkezésre álló összeget 15,2 millió svájci frankra növelik. Az Alap befektetése megkezdődött.

A jóváhagyott projekt alapadatait a „Kapcsolódó dokumentumok” alatt találja meg.
A projektről további információt itt talál.