NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Az NFÜ bejelentést tett a BRFK-n a Civil Fejlesztési Ügynökség ellen2012. október 31.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon a Civil Fejlesztési Ügynökség (CIFÜ) megtévesztő magatartása miatt. Ugyanis a CIFÜ uniós támogatásokra hivatkozva kínál pályázati lehetőséget e-mailben, illetve a honlapján keresztül, melynek megjelenése és tartalma megtévesztő hasonlóságokat mutat az NFÜ hivatalos weboldalával, noha nincs kapcsolat a két intézmény között.

Az NFÜ-höz szeptember 26-án eljutatott közérdekű bejelentés kivizsgálása után az NFÜ a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál bejelentéssel élt a Civil Fejlesztési Ügynökség tevékenységével kapcsolatban.

A Civil Fejlesztési Ügynökség által küldött – és az NFÜ-höz eljutatott - ajánlati levélben említett Operatív Program, és pályázat megtévesztően került feltüntetésre. Az említett Operatív Program ugyanis hazánkban nem létezik, melynek elnevezése: „Civil Kommunikációs Híd- Operatív program 2012”. Az NFÜ hangsúlyozza, hogy nincs kapcsolata a Civil Fejlesztési Ügynökséggel, a http://www.cifu.eu/ honlapon feltüntetett pályázaton való részvételt pedig nem javasolja.

Az uniós pályázatokat kezelő magyar intézményrendszer a benyújtott pályázatok vonatkozásában elbírálási költséget nem számol fel.

Az NFÜ továbbra is várja a www.anti-lop.hu oldalon az uniós támogatásokkal kapcsolatban a lakosság tudomására jutott visszaélések vagy törvénytelenségek bejelentését.