NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosított kitöltőprogramok a közép- és nagyvállalkozások munkahelyi képzéseinek támogatása érdekében kiírt pályázatokhoz2012. november 9.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 2.1.3.B-12/1-2 és TÁMOP 2.1.3.C-12/1-2 jelű, „Munkahelyi képzések támogatása közép- és nagyvállalkozások számára” című kiírásokhoz kapcsolódó kitöltőprogramok javításra kerültek.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázati útmutató C3. (Elszámolható költségek köre) pontja rögzíti azt, hogy a teljes projekt időszakra vonatkozóan az egy személyhez köthető képzésre jutó támogatási összeg nem haladhatja meg a 450.000 forintot, illetve a pályázati útmutató D2. pontjában kerülnek feltüntetésre a támogatási intenzitásra vonatkozó korlátok.

A 2012. augusztus 23. előtt megjelent kitöltő programmal készített pályázatoknál eltérő kalkulációs és számolási metodika miatt egyes esetekben előfordult az, hogy a kitöltő program nem az útmutató előírásainak megfelelően számolta a fenti korlátokat, így bizonyos pályázók nem tudtak a megfelelő összköltségre pályázni, és/vagy megfelelő intenzitást megadni. A korrekcióval érintett pályázatoknál az egy személyhez köthető támogatási összeg korlátját és az útmutató egyéb feltételeit betartva, a projekt összköltsége és igényelt támogatási összege megnövelhető.

Ezért az NFÜ lehetőséget biztosít a 2012. augusztus 24. előtt postára adott pályázatok esetében a költségvetések/intenzitás javítására. A korrekcióra felszólító leveleket az ESZA Nonprofit Kft. a pályázói tájékoztató felületen küldi meg a 2012. augusztus 23-án vagy azt megelőzően pályázatot benyújtók részére amennyiben pályázatuk befogadásra került. A korrekcióra az ESZA Nonprofit Kft. erre vonatkozó felszólításától számítva 7 naptári nap áll a rendelkezésre.

A korrekció elvégezéséhez szükséges javított kitöltőprogram e közlemény megjelenésével elérhetővé vált a honlapon.
Amennyiben nem élnek korrekció lehetőségével, az eredeti pályázatukban szereplő költségvetés és intenzitás kerül figyelembevételre a döntés meghozatala során.

Egyúttal felhívjuk azon pályázók figyelmét, akik élnek a korrekció lehetőségével, a fentieken túl az eredetileg benyújtott pályázat további tartalmát nem módosíthatják.