NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
EGT ÉS NORVÉG ALAP

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kihirdették a Norvég Alap 2009-2014-es időszakának első nyerteseit2012. november 13.

A Globális alap a méltányos munka és háromoldalú párbeszéd előmozdításáért elnevezésű programterületen 2012 október végén lezárult a pályázatok értékelésének folyamata. A pályáztatást bonyolító Innovation Norway döntése értelmében Magyarországon öt szervezet részesülhet támogatásban, mindösszesen 799 520 euró értékben.

2012. október folyamán sor került a Globális alap a méltányos munka és háromoldalú párbeszéd előmozdításáért elnevezésű programterület keretében meghirdetett pályázat eredményhirdetésére. A programterületért felelős Innovation Norway a pályáztatást a 15 kedvezményezett országban – köztük Magyarországon is – párhuzamosan folytatta le, amelynek eredménye a nyertes pályázatok főbb adataival itt érhető el.

A program célja a méltányos munka támogatása és a háromoldalú párbeszéd erősítése a munkáltatók szervezetei, a szakszervezetek és az állami hatóságok között, az igazságos és fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődés érdekében. A Norvég Alap átfogó célkitűzése a kétoldalú kapcsolatok előmozdítása Norvégia és Magyarország között, melyhez e program is aktívan hozzájárul: a támogatásban részesülő öt magyar szervezet mindegyike norvég partnerrel együttműködve kívánja megvalósítani a pályázatában foglalt célokat. Az eredményes végrehajtás érdekében az Innovation Norway a nyertes pályázók számára workshopot szervez 2012. november 21-én, a Norvég Királyi Nagykövetség támogatásával.