NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosult a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése érdekében kiírt pályázat dokumentációja2012. november 28.

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése” című (KEOP-1.1.1/B/10-11 kódszámú) kiírás pályázati felhívása, a főbb változásokat az alábbiakban ismertetjük. Az Európai Uniós források felhasználásának hatékonyabbá tétele érdekében a Pályázók köre a 100 000 fős korlátozás eltörlésével tovább bővült (eddig a minimum 100 000 főt kiszolgáló hulladékgazdálkodási rendszerrel rendelkező pályázók pályázhattak).

Módosul a támogatási ráta számításának módja, azonban az új számítási metodika nem befolyásolja a megítélt támogatás mértékét. 

-        Az elszámolható költségek köre kiegészült támogatás mértékének felülvizsgálatát megalapozó tanulmányok költségeivel legfeljebb 3 millió forint értékben.

-        A 260 millió forint alatti összköltségű projekteknél a támogatás mértéke a projektben szereplő támogatható tevékenységek besorolásától függetlenül egységesen 95%-ra változott.

-        A konstrukció keretét megemeltük 15,7 milliárd forinttal a KEOP-1.1.1 konstrukció terhére.

-        A támogatási összeg maximuma 5,5 milliárd forintról 8,5 milliárd forintra nőtt.

-        A KEOP 1.1.1. konstrukcióhoz hasonlóan, az Európai Uniós pályázati források hatékonyabb felhasználása és a projektek tényleges finanszírozási hiánya alapján történő támogatása érdekében a 70%-os illetve a 85%-os maximális támogatási korlátok eltörlésre kerültek, és a támogatási intenzitás maximális mértéke 95%-ra emelkedett. A pénzügyileg le nem zárt pályázatokra vonatkozóan lehetőség lesz a támogatás mértékének utólagos felülvizsgálatára.  A felülvizsgálatra kizárólag a Közreműködő Szervezet honlapján megjelenő CBA átszámítási útmutató és módszertan alapján annak megjelenését követően kerülhet sor.

-        Egyszerűsödött a kötelezően benyújtandó mellékletek listája.

A változtatással kapcsolatos részleteket a Változások jegyzéke című dokumentum tartalmazza.