NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Támogatás mértékének utólagos módosításával kapcsolatos eljárásrend a szennyvízelvezetés és-tisztítás megvalósítását támogató konstrukciók pályázatai esetében2012. november 28.

A KEOP-1.2.0. és KEOP-1.2.0/B szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítását támogató konstrukciók esetében a Kedvezményezett írásban kérheti a módosított költség-haszon elemzés elkészítését a Közreműködő Szervezettől is. Ebben az esetben Kedvezményezettnek a kérelemmel együtt a KSZ részére:

•    be kell nyújtania a költség-haszon elemzés elvégzéséhez szükséges, KSZ által előírt alapadatokat
•    igazolnia kell az átszámítás feltételeinek teljesítését (2012. szeptember 14-én megjelent közlemény szerint)

Amennyiben a Kedvezményezett maga készíti el a költség-haszon elemzést, azt a KSZ ellenőrzi és -amennyiben annak elfogadhatósága érdekében ez indokolt- módosítja. A támogatási ráta abban az esetben módosítható, ha a Kedvezményezett a KSZ által módosított költség-haszon elemzést nyilatkozatban is elfogadja.
A fenti  módosítások alapján módosításra kerülhet a vonatkozó támogatási döntés, valamint a támogatási szerződés.

A 1083/2006/EK tanácsi rendelet 39. cikke szerinti (nagy)projektek esetében -ide értve valamennyi a Bizottság által a régebbi értékhatár alapján jóváhagyott projekteket is- a támogatás mértéke csak az Európai Bizottság jóváhagyásával, a Bizottság Határozatának módosításával történhet.

E projektek esetében a Támogatási Szerződés módosítása a Magyar Kormány jóváhagyása esetén lehetséges, azonban a Közreműködő Szervezet a Támogatási Szerződésnek a támogatási ráta módosítására vonatkozóan köteles kikötni, hogy amennyiben az Európai Bizottság határozatának módosításával nem hagyja jóvá a módosítást, a megítélt többlet-támogatást a támogató jogosult egyoldalúan visszavonni.