NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Az önkormányzatok esélyegyenlőségi programjainak elkészítéséről2012. december 4.

A 2012. évi LXXXVI. törvénnyel módosított egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény előírja, hogy az önkormányzat az államháztartás alrendszereiből, az európai uniós forrásokból, illetve a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programokból származó egyedi döntés alapján nyújtott, pályázati úton odaítélt támogatásban - 2013. július 1-jét követően - csak akkor részesülhet, ha a törvény rendelkezéseinek megfelelő, hatályos esélyegyenlőségi programmal rendelkezik.

A helyi esélyegyenlőségi program elkészítésének részletes szabályairól szóló 2/2012. (VI.1.) EMMI rendelet kiadásával létrejött a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének új rendszere. A programokat a települési önkormányzat kijelölt köztisztviselői vagy közalkalmazottai készítik el és vizsgálják felül. A program elkészítéséhez és felülvizsgálatához a települési önkormányzatok ingyenes szakértői segítséget és felkészítő képzést vehetnek igénybe, amelyet a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) nyújt majd számukra az esélyegyenlőségi mentorhálózatán keresztül.

Az esélyegyenlőségi programokkal, valamint a TKKI szolgáltatásaival kapcsolatos további információk elérhetők a www.tkki.hu honlapon az Programok/Esélyegyenlőség menüpont alatt.