NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tízezer mikrovállalkozás igényli az Új Széchenyi Terv támogatását Beérkezett a tízezredik Mikrovállalkozások fejlesztése pályázat2012. december 6.

A mikrovállalkozások bíznak az Új Széchenyi Terv pályázataiban. Már 10 000 támogatási igényt nyújtottak be a Magyar Gazdaságfejlesztési Központhoz. A beérkezett tízezredik pályázatot egy győri családi vállalkozás nyújtotta be, amely egy új szervizelő üzem létrehozására igényel támogatást. Az Új Széchenyi Terv legnépszerűbb pályázatának keretében, amely a mikrovállalkozások fejlesztését támogatja, a megítélt összeg meghaladja a 38 milliárd forintot.

Barta E. Gyula, a MAG Zrt. vezérigazgatója a tízezredik pályázat beérkezése kapcsán elmondta: „Az elmúlt években az Új Széchenyi Terv keretében egyszerűbb és átláthatóbb lett a szabályozás, és számos technikai jellegű könnyítést vezettünk be a pályázatok beadásánál. A gyors támogatói döntés gyors fejlesztési forrást jelent a vállalkozások számára, ezért lehet ilyen népszerű ez a pályázatunk.”

A „Mikrovállalkozások fejlesztése” pályázat keretében a legkisebb vállalkozások támogatása érdekében eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlanberuházásra, valamint információs technológia fejlesztésére lehet pályázati forrást igényelni. A beérkezett tízezredik pályázat egy győri családi vállalkozásé, amely az igényelt támogatásból a vevői igények magasabb minőségben történő kiszolgálását, a megnövekedett feladatok párhuzamos végzésére való felkészülést valósítanák meg egy új szervizelő üzem létrehozásával.

Az Új Széchenyi Terv legnépszerűbb pályázatára, a „Mikrovállalkozások fejlesztése” konstrukcióra beérkezett pályázatok támogatási igénye meghaladja az 59,7 milliárd forintot, ebből eddig 38,08 milliárd forintot ítéltek meg a kedvezményezetteknek.

A jogszabály által meghatározott 30 napos befogadási határidőt a MAG Zrt. tartja a pályázatok feldolgozásában. A beérkezéstől számított 30 nap alatt megszületik a döntés, amit a hiánypótlás és a tisztázó kérdés kiküldése és beérkezése között eltelő idő hosszabbíthat meg. Döntő a pályázók munkájának minősége, hiszen a sikerhez két szereplő kell. Az uniós források teljes körű lehívásának ugyanis elengedhetetlen feltétele, hogy a támogatásban részesülő projektek a szabályoknak megfelelően valósuljanak meg.

Az Új Széchenyi Terv arra ösztönzi a pályázókat, hogy saját életképes, hosszútávon fenntartható üzleti terveik és ne a pályázatok terhére elszámolható költségek alapján pályázzanak. A legtöbb pályázat a Vállalkozásfejlesztési, Tudomány-Innováció, és Zöldgazdaság-fejlesztési Program kiírásaira érkezett be és azokon nyert támogatást az Új Széchenyi Tervben.