NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent az Egységes Nemzeti Oktatási és Kulturális Térinformációs Rendszer létrehozása érdekében kiírt kiemelt projekt dokumentációja2012. december 6.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.2.14-12/1 jelű, „Egységes Nemzeti Oktatási és Kulturális Térinformációs Rendszer létrehozása” című kiemelt projekt dokumentációja.

A konstrukció keretében a közoktatást támogató, a Nemzeti Alaptanterv (NAT) struktúráját követő, oktatási és kulturális adatbázis kezelést támogató rendszer jön létre, alapszintű adatfeltöltéssel, amely a formális és non-formális valamint az informális tanulást segítő, a már digitális formában meglévő nemzeti kulturális értékeket és digitális tartalmakat egységes felületen elérhetővé tévő, speciális szempontok szerint kereshető rendszert kialakítását teszi lehetővé.  A fejlesztés eredményeként létrejövő digitális oktatási és kulturális rendszer alkalmas továbbá tanulási, ismeretszerzési lehetőségek és tartalmak egységes kulturális és oktatási térinformációs felületen való megjelenítésére is.

A támogatás vissza nem térítendő, legfeljebb a projekt elszámolható összes költségének 100 %-a, összege maximum 500 millió forint lehet.

A kiírásra a kulturális örökség számbavételét, digitális megőrzését és széleskörű hozzáférhetővé tételét alapfeladatként ellátó országos hatáskörű szervezet nyújthat be projektjavaslatot, a honlapon történő meghirdetéstől számított 30. napig.