NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A Kormány az Új Széchenyi Terv keretében eddig 300 milliárd forinttal támogatta az egészségügyet2012. december 14.

Az Új Széchenyi Terv keretében eddig több mint 300 milliárd forint uniós és hazai támogatás jutott Magyarországon az egészségügyi intézményeknek – jelentette be Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár pénteken, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) rajzpályázatának eredményhirdetésén. Az eseményre a budapesti Szent János Kórházban került sor.

Az európai uniós fejlesztési eredményeket bemutató Óriási Számok kampány részeként augusztus 24-én Szegeden rajzpályázatot indított az NFÜ. A „Gyógyító Magyarország” című rajzverseny célja az volt, hogy a gyerekek bemutassák, hogyan képzelik el a jövő kórházát, egy kellemes betegszobát, az orvosok munkáját.

Az ünnepélyes díjátadón Csepreghy Nándor elmondta, hogy a fővárosban 8 kórházfejlesztés számára 23,7 milliárd forintot ítélt meg a Kormány, míg vidéken 93 kórházi projekt részesült 173,6 milliárd forint támogatásban. A budapesti, illetve a vidéki adatok jelentős különbségének magyarázata, hogy az uniós szabályoknak megfelelően EU-s támogatásban elsősorban az elmaradottabb régiók részesülhetnek, Budapest és Pest megye kevesebb forrásra jogosult. Országszerte összességében 439 egészségügyi beruházás több mint 300 milliárd forint uniós és állami támogatást kapott. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy uniós forrásból sikerült növelni például a Szent János Kórház szakembereinek számát is, melynek eredményeként jelentősen javult a gyógyítás hatékonysága, továbbá az intézmény koraszülöttek speciális ellátását végző centrumának fejlesztése jelenleg is folyamatban van.

Az NFÜ rajzpályázatának keretében közel 2000 alkotás érkezett, melyek közül a Halász Judit énekesnő által vezetett zsűri választotta ki a három legszebb munkát, de emellett lehetett interneten is szavazni, amelynek végeredményeként a dobogósok ugyancsak értékes nyereményeket vehettek át.

A közönségdíjat a 8 éves Szűcs Panna kapta, nyereménye egy családi belépő a Zemplén Kalandparkba. A zsűri szavazata alapján a legszebb rajzot a 12 éves Takács Luca Zsófia küldte be, így részt vehet egy felejthetetlen családi hétvégén a Colosseum Hotelben.

A kórházban megtartott ünnepélyes átadót követően karácsonyi műsort tekinthettek meg a gyermekosztályon tartózkodó fiatalok, akiknek az Ügynökség kisebb ajándékokat adott át a közelgő karácsony alkalmából.

A számtalan gyönyörű alkotás közül a legszebb rajzokat ajándékba kapta a Szent János Kórház, amelyek most már a gyermek- és csecsemőosztály falait díszítik.