NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a vízgazdálkodási tervezés árvízi kockázati térképezés és stratégiai kockázatkezelési terv készítését támogató kiírás2012. december 17.

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében a „Vízgazdálkodási tervezés - Árvízi kockázati térképezés és stratégiai kockázatkezelési terv készítése” című (KEOP - 2.5.0/B/09-12 kódszámú) kiírás társadalmi egyeztetése.

Jelen konstrukció fontos célkitűzése, hogy nemcsak a jelenleg ismert, hanem a jövőben előrelátható potenciális víztöbbletből eredő kockázatot is a felmérés és kezelés tárgyává kell tenni, azaz a klímaváltozás és a jövőbeli területhasználati tervezés hatásaira is figyelmet kell fordítani; a vizek többletéből eredő kockázatok kezelésével, annak teljes ciklusában (megelőzés, védelem, felkészültség, védekezés, helyreállítás, tapasztalatok beépítése) kell foglalkozni.

A konstrukció további célja az EU előírások szerinti többletvizekből eredő kockázatkezelési tervek elkészültéig (2007-2015 között) az ár- és belvízvédelmi rendszer fejlesztését, valamint az elkészült létesítmények rendszerének összehangolt üzemelését megalapozó stratégiai és koncepciótervek elkészítése.

A konstrukció keretében a projektek megvalósítására 2012-2015. időszakban 1,46 milliárd forint áll rendelkezésre.

A társadalmi egyeztetés keretében a véleményeket 2012. december 26-ig  várjuk.