NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Pályázat a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztése érdekében 2013. január 7.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TIOP-2.2.6/12/1/B jelű, „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével” című pályázati felhívás.

A kiírás alapvető célja a magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, ezáltal hozzájárulva a fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentéséhez.
A konstrukció keretében a járó- és fekvőbeteg ellátás, valamint sürgősségi ellátás fejlesztésére nyílik lehetőség. Támogatott intézményfejlesztési irányok: profiltisztítás, funkcióváltás,  integráció, sürgősségi ellátás fejlesztése, fekvőbeteg ellátás struktúraváltása, eszközállomány-fejlesztés és korszerűsítés, kiemelt progresszivitású ellátások fejlesztése. A fejlesztések valamennyi, a működés hatékonyságát meghatározó szakmacsoportot és progresszivitási szintet érintenek.
A kiírás keretében két komponens kerül kialakításra. Az 1. komponens zárt pályázói körrel rendelkezik, a 2. komponens esetében a pályázat nyílt, bármely intézmény pályázhat, amely megfelel a Pályázati Útmutató „B - Pályázók köre” pontjában rögzítetteknek.  Elsőbbséget az 1. komponens keretében benyújtásra került és támogatásra javasolt pályázatok élveznek.
A rendelkezésre álló keretösszeg 35,46 milliárd forint.
A pályázatok benyújtása 2013. február 15-től 2013. április 15-ig lehetséges.