NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosultak a támogatás mértéke utólagos átszámításának feltételei a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése, továbbfejlesztése érdekében kiírt konstrukciók nyertes pályázatai esetében2013. január 8.

Módosultak a támogatás mértékének utólagos átszámításának feltételei az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése” című (KEOP-1.1.1/09-11 kódszámú) és a „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése” című (KEOP-1.1.1/B/10-11 kódszámú) konstrukciók nyertes pályázatai esetében.

A költség-haszon elemzés átszámítása az alábbi eljárásrend szerint történik:
1.    A Kedvezményezett kérelmezi a támogatás mértékének korrekcióját. A kérelemmel együtt a Kedvezményezettnek be kell nyújtania az átszámításhoz szükséges megalapozó alapadatokat a Közreműködő Szervezet (továbbiakban: KSZ) részére. A szükséges adatok köréről a Kedvezményezetteket a KSz tájékoztatja. A támogatás mértékének korrekcióját megalapozó alapadatok előállítására a projektben képződött maradványösszeg terhére van lehetőség. Ezek elszámolható költsége nem haladhatja meg az 3 millió forintot.
2.    A KSz minden azt kérelmező projektre vonatkozóan harminc napon belül saját költségére elvégzi a támogatás mértékének átszámítását.

További módosuló feltételek:
Jelen közlemény közzétételét követően a költség-haszon elemzések átszámítása a KSZ-től azonnal kérhető, a vállalkozó kiválasztására, illetve a létesítési engedély megszerzésére vonatkozó előfeltételek eltörlésre kerülnek.
A támogatás mértékének (költség-haszon elemzés) átszámítása céljából  megkötött vállalkozói szerződések a projektek keretében nem elszámolható költségnek minősülnek. Ez a feltététel visszamenőleges hatályú.