NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Pályázat a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés érdekében2013. január 15.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TIOP 3.3.1 /A-12/2 jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés" című konstrukció.

A felhívás célja az intézményrendszer teljes körű akadálymentesítése és ezzel a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása az igénybe vevők megfelelő ellátásának megteremtése érdekében. A fejlesztések közvetetten hozzájárulnak ahhoz, hogy az érintett intézmények célcsoportjához tartozó speciális és hátrányos helyzetű, sérülékeny társadalmi csoportok társadalmi aktivitása, életminősége javuljon, és a helyi közösségben való aktív részvétele növekedjen. A munkaerő-piaci és társadalmi integrációt segítő szolgáltatások fejlesztése, infrastrukturális feltételeinek megteremtése, javítása – az életminőség javítása mellett - az aktív álláskeresést és munkavállalást is segíti és támogatja.
A kiírás keretében prioritást élvező akadálymentesítendő közszolgáltatások azok az ügyfélszolgálati pontok, ahol az ügyintézés koncentrált, nagy ügyfélforgalmat bonyolítanak, felkeresésük az ügyfél számára általában nem kikerülhető, illetve azok a területek, ahol a közszolgáltatás jellegéből adódóan az ügyfélkör jelentős részének az akadálymentes környezet alapvetően szükséges az igénybevétel lehetőségének biztosítására.

A kormányhivatalok és az illetékességi területéhez tartozó, közszolgáltatást nyújtó és ügyfélforgalmat bonyolító, alábbi szervezetek ügyfelek fogadására szolgáló tereinek komplex (fizikai és infokommunikációs) akadálymentességének biztosítása:
1. pályázati szakaszban:
•         kormányablakok
2.      pályázati szakaszban:
•         rehabilitációs szakigazgatási szervek,
•         egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervek, munkaügyi központok, nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, szociális és gyámhivatalok, járási hivatalok
•         egyéb szakigazgatási szervek.

A pályázat meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg 5.233.000.000 forint.

A pályázatok benyújtása az első prioritási szint esetében a kitöltő program megjelenésétől 2013. május 31-ig lehetséges, a további prioritási szintek esetében 2013. június 1-től 2013. augusztus 31-ig lehetséges. A pályázatok benyújtása és elbírálása folyamatosan történik.