NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a komplex vízvédelmi beruházások Duna-Tisza közi Homokhátság vízháztartásának javítását támogató kiírás2013. február 1.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a „Komplex vízvédelmi beruházások Duna-Tisza közi Homokhátság vízháztartásának javítása” című (KEOP - 2.2.1/B/09-12 kódszámú) kiírás.

A konstrukció célja a klímaváltozásból eredő hatások enyhítésének és a hosszabb távú alkalmazkodás lépéseinek megalapozása a klímaváltozás negatív hatásai által leginkább érintett és az ország egyik legvízhiányosabb területeként nyilvántartott Duna-Tisza közi Homokhátság térségében. Ennek érdekében a konstrukció két reprezentatív mintaterületen – Közép-homokhátság és Kecskemét-Tiszaalpár – megvalósítandó mintaprojekt számára nyújt támogatást. A konstrukció keretében megvalósítandó fejlesztések hozzájárulnak a vízhiányos területek jó vízháztartásának biztosításához, elsősorban a vízvisszatartás eszközeivel, illetve a visszatartott vizek hasznosítását segítő, több régiót érintő vízpótló és elosztó rendszerek rekonstrukciójával és kiépítésével.

A projektek megvalósítására 2011-2013. időszakban 4 milliárd forint áll rendelkezésre.