NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Meghirdették a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati lehetőségeit2013. február 15.

2013. február 12-től érhetők el az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) új pályázati felhívásai. Az Európai Ifjúsági Központban tartott nagyszabású nyitóeseményen az alap hazai lebonyolítójának képviseletében az Ökotárs Alapítvány ismertette a kiírások részleteit.

A Civil szervezetek támogatása programterületen összesen 11 millió euró támogatási keretre lehet pályázni 2013. február 12-től. A pályázati felhívások megjelenése alkalmából szervezett nyitórendezvényen részt vett a norvég Külügyminisztérium képviseletében Steinar Hagen, valamint Tove Skarstein, Norvégia Budapestre akkreditált nagykövete.

A pályázati program lebonyolítását az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet) valamint a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal közös konzorciumban végzi. A következő pályázati felhívások jelentek meg:


1. A makroprojektek célja az országos és regionális szinten működő az emberi jogi, jog- és érdekérvényesítő civil szervezetek illetve a szervezet- és közösségfejlesztő civil szervezetek hosszú távú megerősítése, stratégiájuk, kapacitásaik fejlesztése, munkájuk támogatása ÉS tudásuk, tapasztalataik, képességeik átadása a civil szektor más szervezeteinek.


A pályázatok kétfordulósak, az első fordulós pályázatok beadási határideje: 2013. március 29. du. 6 óra.


2. A kisprojektek általános célja a civil szervezetek támogatása abban, hogy saját kisebb és nagyobb közösségeik fejlesztéséért dolgozzanak; helyi forrásokat mobilizálva a közös célok elérése érdekében hozzájáruljanak a társadalmi igazságossághoz, demokráciához és fenntartható fejlődéshez. Kisprojektek esetében az alábbi területeken nyújthatók be pályázatok: (1) emberi jogok és demokrácia; (2) női jogok és esélyegyenlőség; (3) szervezet- és közösség fejlesztés; (4) ifjúsági és gyermek ügyek; (5) környezetvédelem és fenntartható fejlődés; (6) jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak, (7) társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).
A pályázatok egyfordulósak, a beadási határidő: 2013. április 29. du. 6 óra.


3. Az egyéni ösztöndíjas tanulmányutak célja, hogy a magyarországi civil szektor szakemberei számára lehetőséget nyújtson az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogató országaiban tevékenykedő civil szervezetek munkájának gyakorlati megismerésére. Az ösztöndíjasok feladata, hogy elősegítsék e szervezeteknek az érdekérvényesítés, a közösségi részvétel, a kapacitásfejlesztés és adományszervezés terén működő jó gyakorlatainak magyarországi adaptációját, illetve hozzájáruljanak a kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez.
A pályázatok egyfordulósak, beadási határidő: 2013. április 15. du. 6 óra.


A pályázati felhívások elérhetőek az NCTA honlapján:www.norvegcivilalap.hu, bővebb tájékoztatás kérhető a lebonyolító alapítványoktól:
•         Ökotárs Alapítvány, tel: (1) 411-3500, email: okotars@norvegcivilalap.hu
•         Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, tel: (1) 411-0410, email: demnet@norvegcivilalap.hu
•         Autonómia Alapítvány, tel: (1) 237 6021, email: autonomia@norvegcivilalap.hu
•         Kárpátok Alapítvány – Magyarország, tel:(36) 516-750, email: karpatok@norvegcivilalap.hu