NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a városrehabilitáció témájú felhívásokhoz az Integrált Településfejlesztési Stratégiák elkészítésére vonatkozóan2013. február 15.

A 2013. január 1-jén hatályba lépett 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről rendelkezései értelmében változtak az Integrált Településfejlesztési Stratégiák elkészítésére vonatkozó előírások. A jogszabály átmeneti rendelkezései értelmében azonban a már elfogadott, ill. az már elkészült, de el nem fogadott, vagy az egyeztetés alatt lévő Integrált Településfejlesztési Stratégiák jogszabálynak megfelelő összhangjáról 2013. december 31-ig szükséges gondoskodnia az önkormányzatoknak.

Tájékoztatjuk a Tisztelt pályázókat, hogy a fentiek értelmében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Operatív Programjainak azon, jelenleg is nyitott pályázati és kiemelt felhívásaihoz, amelyekhez pályázati dokumentációként Integrált Településfejlesztési Stratégia (korábban Integrált Városfejlesztési Stratégia) benyújtása kötelező, a jogszabály átmeneti rendelkezései értelmében nem alapfeltétele a stratégiai dokumentum pályázati benyújtási határidőig történő átdolgozása. A pályázatok a korábbi módszertan szerint elkészült hatályos verzióval benyújthatók. Ezek átdolgozása azonban a rendelet által előírt határidőig kötelező.