NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosul a helyi hő és villamosenergia-igény, illetve a helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal támogató felhívások beadásának legkorábbi időpontja2013. február 15.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című (KEOP-2012-4.10/A kódszámú) pályázati kiírásra a pályázatok benyújtása legkorábban 2013. február 25-től, a „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című (KEOP-2012-4.10/B kódszámú) pályázati kiírásra a pályázatok benyújtása legkorábban 2013. február 21-től lehetséges (a korábbi 2013. február 18-i dátum helyett).

Továbbá tájékoztatjuk a nagyvállalkozásnak minősülő pályázóinkat, hogy a „Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című (KEOP-2012-4.10/A kódszámú), a „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című (KEOP-2012-4.10/B kódszámú), valamint a „Megújuló energia alapú villamos energia, kapcsolt hő és villamos energia, valamint biometán termelés” című (KEOP-2012-4.10/C kódszámú) pályázati kiírások esetében, a 800/2008/EK rendelet (29) preambulum-bekezdése és a 8. cikkének (3) bekezdése alapján önálló belső dokumentumban szükséges elemezniük - és a támogatási kérelemmel egyidejűleg benyújtaniuk - a támogatott projekt vagy tevékenység támogatás melletti és támogatás nélküli életképességét.

A dokumentumnak alá kell támasztania azt, hogy az alábbi kritériumok közül egy vagy több teljesül:
a) a támogatás következtében lényegesen megnövekszik a projekt mérete, vagy
b) a támogatás következtében lényegesen kiszélesedik a tevékenység köre, vagy
c) a támogatás következtében lényegesen nő a Kérelmező által a projektre fordítandó összeg, vagy
d) a támogatás következtében lényegesen felgyorsul a projekt végrehajtási üteme, vagy
e) az igényelt támogatás nélkül nem került volna sor a támogatási projekt végrehajtására az érintett térségben.