NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kiegészítő információk a derogációs víziközmű projektek előkészítése érdekében kiírt pályázati felhíváshoz2013. április 3.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent “Derogációs víziközmű projektek előkészítése” című (KEOP – 7.1.0/11 kódszámú) 2013. február 18-tól érvényes pályázati felhívásban megjelent alábbi előírásokhoz a következő kiegészítéseket tesszük:

1.    A pályázati felhívás B1. A pályázók körének meghatározása című fejezetéből jogszabályi változás miatt a pályázók köréből a következő gazdálkodási formakóddal jelölt szervezetek törlésre kerültek (2013. évben megszűnt gazdálkodási forma):
326 többcélú kistérségi társulás;
951 önkormányzatok jogi személyiség nélküli társulása.

Pályázásra jogosultak a fentiek figyelembevételével a B1. fejezetben meghatározott pályázók körén kívül a települési önkormányzatok együttműködései (együttműködési megállapodással rendelkezők).

2.    A pályázati felhívás C3. Elszámolható költségek című fejezetében előírtak szerint az egyes projektelemek esetén a Kedvezményezett szállítói, vagy utófinanszírozást választhat.

A szállítói finanszírozás választásának lehetősége visszamenőleges hatállyal is alkalmazható, a folyamatban lévő pályázatok esetén utófinanszírozás helyett szállítói finanszírozás azonban csak abban az esetben választható, ha a Kedvezményezett a korábban felvett előleggel elszámolt és annak maradék részét a Közreműködő Szervezet részére visszautalta.

3.    A pályázati felhívás F2. A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje című fejezetében foglaltak szerint a pályázatok benyújtására 2011. március 1-jétől folyamatosan van lehetőség.

A közreműködő szervezet neve megváltozott:
NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.

Az ivóvízminőség-javító fejlesztések előkészítésére pályázatot a KEOP-7.1.0 konstrukcióba legkésőbb 2013. április 30-ig lehet benyújtani, tekintettel arra, hogy az ettől későbbi időpontban megkezdett előkészítések esetén a projektek befejezését a KEOP támogatások felhasználására rendelkezésre álló véghatáridőig, 2015. június 30-ig biztosítani a hosszú előkészítési folyamatok miatt (tervezés, engedélyezés, közbeszerzések, kivitelezés) nem lehet.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megvalósításra kiírt KEOP-1.3.0/09-11 jelű, Ivóvízminőség-javítás című, 2012. november 23-tól érvényes pályázati konstrukció továbbra is nyitott. Fejlesztési szándék esetén a pályázóknak lehetőségük van pályázatot benyújtani közvetlenül a megvalósítási konstrukcióra az ott előírt feltételekkel. Az előkészítés költségei ez esetben utólag, a pályázat elfogadását követően kerülnek elszámolásra.

4.    A pályázati felhívás F2. fejezetének 20. oldalán a sikeres projektelőkészítés feltételeit definiáltuk, melyhez ivóvízminőség-javító pályázatok esetén a következő kiegészítést tesszük:

Ivóvízminőség-javító projektek esetén a sikeresen előkészített, megvalósíthatónak minősített projekteket a kedvezményezettek kötelesek a rendelkezésre álló forráskeret kimerüléséig a megvalósítási konstrukcióba benyújtani.
A sikeres projektbefejezéshez a Kedvezményezett részéről szükséges feladatok: a pályázatok benyújtása a megvalósítási fordulóra, befogadó levél kézhezvétele, valamint a 7.1.0 tevékenységekhez kapcsolódó számlák kiállítása és kifizetése. Ezt követően további 30 napon belül a Kedvezményezett a Közreműködő Szervezet részére köteles benyújtani a Záró elszámolási csomagot és az utolsó kifizetési kérelmet.