NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elindult az uniós támogatásból megvalósuló közlekedésbiztonsági fejlesztéseket bemutató honlap2013. április 24.

Új honlap indult az európai uniós támogatásból, a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében megvalósuló célzottan közlekedésbiztonsági fejlesztések népszerűsítésére.

A tematikus honlap célja bemutatni a támogatási szerződéssel rendelkező közlekedésbiztonsági projekteket, melyek összértéke meghaladja az 55 milliárd forintot. Az Európában egyedülálló közlekedésbiztonsági programra fordítható összeg 72 milliárd forintra nőhet, a további előkészített fejlesztések megvalósításával. A szakemberek által kidolgozott programnak köszönhetően a balesetek száma és negatív következményeinek mértéke számottevően csökkenni fog a jövőben.

A weboldal segítségével öt kedvezményezett (Állami Autópálya Kezelő Zrt., BM, ORFK és KEKKH által létrehozott Konzorcium; GYSEV Zrt., Magyar Közút Nonprofit Zrt., MÁV Zrt.) összesen tíz projektjét ismerhetik meg az érdeklődők.

Az internetes oldalon számos hasznos információ található a hazai közlekedés jelenlegi helyzetéről, a projekteket előkészítő munkákról, az eddig tett intézkedésekről, valamint a fejlesztések mérföldköveiről. A portál segítségével a látogatók további információkért a projektgazdák által működtetett weboldalakra juthatnak el.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló közlekedésbiztonságot javító beruházások fontosságát az „Érj haza biztonságban!” szlogen fejezi ki a leginkább, így a honlap is a www.erjhazabiztonsagban.hu címen érhető el.