NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kiemelt program a megalapozott szakmaválasztás és a szakképző intézményben történő továbbtanulás ösztönzése érdekében2013. május 8.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-2.2.7-13/1 jelű, „Út a szakmaválasztáshoz” című kiemelt projekt.

A konstrukció célja, hogy  a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, első sorban roma tanulók mind nagyobb számban fejezzék be az általános iskolát, iskolai lemorzsolódásuk csökkenjen. A program keretében nyújtott ösztöndíj,  a folyamatos, egyénre szabott mentori és a megalapozott szakmaválasztást segítő szolgáltatások biztosítása   a tanulókat a lehető legtovább az oktatási rendszerben való aktív és eredményes részvételre ösztönzi és elősegíti, hogy az általános iskola eredményes elvégzését követően továbbtanuljanak, valós munkaerő-piaci relevanciával bíró szakmát, szakirányt választva szakképző intézményben, szakiskolában, szakközépiskolában folytassák tanulmányaikat. A program keretében nyújtott ösztöndíj csak akkor vezethet eredményre és válhat ténylegesen motivációs tényezővé, ha párosul a mentor által nyújtott személyes szakmai motiváló támogatással, pedagógiai módszerek és eszközök alkalmazásán keresztül, amelyet kiegészítenek a szakmaválasztást  támogató programok. A család bevonása, a tágabb környezet elérése elengedhetetlen a siker/motiváció fenntartására.

A kiemelt projekt felhívás meghirdetésekor a konvergencia régiókban rendelkezésre álló keretösszeg 6.000.000.000 Ft.

A projektjavaslatok benyújtása 2013. május 10-től 2013. június 11-ig lehetséges. A projektjavaslatok benyújtása és elbírálása egy szakaszban történik.