NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztatás a szennyvízelvezetés és-tisztítás megvalósítása című pályázati felhíváshoz2013. június 21.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent “Szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósítása” című (KEOP-1.2.0/09-11) kiírás esetében a megvalósítási szakaszban jogszabályi kötelezés alapján tanulmányok készítése is elszámolható (pl.: régészeti hatástanulmány a 393/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet módosulása miatt).

A tanulmányok elszámolása maradványösszeg terhére történhet, az elszámolhatóságra vonatkozó kérelmeket a Közreműködő Szervezet vizsgálja. A költségek elszámolása a „Tervezés és egyéb tanulmányok” költségsoron történhet. 

Továbbá a közbeszerzési dokumentációk átdolgozásának költsége megvalósítási szakaszban is elszámolható, ha az jogszabályi változás miatt vált szükségessé és az előkészítésre vonatkozó vállalkozói szerződés átdolgozási kötelezettséget nem tartalmaz.

 Amennyiben a közbeszerzési dokumentumok átdolgozása a Kedvezményezettnek, vagy vállalkozójának felróható egyéb okok (műszaki tartalom változtatása, a tenderdokumentáció nem megfelelősége miatt fellépő átdolgozási kötelezettség, a tenderdokumentáció megjelentetésének időbeli csúszása) miatt vált indokolttá, a felmerülő költségek nem elszámolhatóak. A költségek elszámolása a közbeszerzési költségsoron történhet. Az elszámolhatóságot a benyújtott kérelmek alapján a Közreműködő Szervezet vizsgálja.